Press Centre > Ελληνικά Αρθρα

Press Centre
- Articles
- News & Exhibitions
- Questions & Answers
- Ελληνικά Αρθα
- Publications

Real Estate Tools

- Currency Calculator
- Mortgage Calculator
- Metric Converter

Information

- Cyprus Info
- Property F.A.Q
- Real Estate Tips
- Links Directory
Υφυπουργείο Εσωτερικών; Ναι
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Υποβάλαμε προ ετών στον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Συλικιώτη, ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατον ένα άτομο (Υπουργός Εσωτερικών) με όσα προσόντα και να έχει να μπορεί να διοικήσει ένα τέτοιο πολύπλευρο υπουργείο (για τα άλλα υπουργεία δεν γνωρίζουμε, μόνο εκείνο που αφορά τον τομέα μας). Η συζήτηση προχώρησε με την δική μας πρόταση όπως χρησιμοποιηθούν ιδιώτες βοηθοί με τα ανάλογα προσόντα. Εμπόδιο ήταν ότι έπρεπε να ζητηθούν προσφορές, κάτι το οποίο δεν συνάδει με τον στόχο (δηλαδή ο πιο φθηνός να γίνει και ο βοηθός του υπουργού). Επίσης μια και που επρόκειτο για κάποιου είδους πολιτικής θέσης, το θέμα θα περιπλεκόταν ακόμη περισσότερο.
11/06/2017
Ο 4ος Υπουργός στην Σειρά; - Κοινόχρηστα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να κινήσουμε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στο σοβαρό θέμα των κοινοχρήστων και της μη εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας. Κάθε φορά που αλλάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, τον προσεγγίζουμε κτυπώντας την καμπάνα του κινδύνου για την κατεύθυνση της καταστροφής που οδηγούμαστε. Η μη πληρωμή των κοινοχρήστων είναι μια από τις «κατάρες» της οικοδομικής βιομηχανίας, που με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσει σε ολοένα αυξανόμενες ασυντήρητες οικοδομές, την αύξηση των φιλονικιών μεταξύ των κατόχων μονάδων και την μείωση της ποιότητας ζωής σε έργα, ιδιαίτερα εκείνα που περιλαμβάνονται κοινές διευκολύνσεις, όπως πισίνες, κήποι, ανελκυστήρες κλπ.
11/06/2017
Νέοι Επιστήμονες & Επιχειρήσεις
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Σε πρόσφατη μας επίσκεψη στην Σκωτία μας έκαναν μεγάλη εντύπωση τα διάφορα μέτρα, με τα οποία η Σκωτσέζικη τοπική Κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει την ανεργία για νέους, προσφέροντας κίνητρα μέχρι 50% της συνολικής επένδυσης με μέγιστο €300.000 και τα υπόλοιπα με δάνειο από εμπορικές τράπεζες με Κυβερνητικές εγγυήσεις (μέχρι €100.000) για “innovative industries” (πρωτοποριακές παραγωγικές επιχειρήσεις). Υπάρχουν παρόμοια τέτοια σχέδια και στην Κύπρο τόσο σε επιχορηγήσεις προς εταιρείες που προσλαμβάνουν άνεργους (διαφόρων ηλικιών όσο και για νέες επιχειρήσεις από γεωργία μέχρι και πρωτοποριακές επιχειρήσεις.
04/06/2017
Μακαρίου (Λευκωσία) - Πεζόδρομος;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Έχει ο Δήμος την οικονομική δυνατότητα συντήρησης τέτοιων έργων; Υπάρχει η δυνατότητα αστυνόμευσης και μάλιστα αφού φορτώθηκε και την συντήρηση ακόμη μιας νέας πλατείας, εκείνης του Γ.Σ.Π. και των υπόλοιπων;
28/05/2017
Καλυτερεύοντας τις Παραλίες
Antonis Loizou, FRICS
Είναι γεγονός ότι η ποιότητα/ελκυστικότητα μιας παραλίας αντικατοπτρίζεται στην ζήτηση της για τουρισμό και κατ’ επέκταση στην αξία της. Ταυτόχρονα άλλου είδους οικοδομικά έργα επί της παραλίας επίσης αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της παραλίας. Τόσο η διάβρωση της παραλίας όσο και οι κακές συνθήκες του παρελθόντος (αφαίρεση αμμοχάλικων, τοποθέτηση μπάζων κλπ) προκάλεσαν ζημιά σε αρκετές παραλίες που τώρα χρήζουν αποκατάστασης και αναβάθμισης.
21/05/2017
Μεγάλη απώλεια η αποχώρηση Χάσικου
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Η πρόσφατη παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών κατά την άποψη μας θα πρέπει να χαρακτηρισθεί ως Μεγάλη Ζημιά στον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην αρχή δεν είμασταν σίγουροι κατά πόσο ο κ. Χάσικος ήταν το κατάλληλο άτομο για το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά οι ενέργειες και τα έργα του μας έπεισαν ότι είχαμε λάθος.
14/05/2017
Ο Συντελεστής Δόμησης & Ανάπτυξης
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Δεν είναι πρώτη φορά που καταγράφουμε σε αυτήν την φυλλάδα την διαμαρτυρία μας για τους χαμηλούς συντελεστές που υπάρχουν και η τροχοπέδη που αυτοί θέτουν στην ανάπτυξη. Σας αναφέρουμε το σχόλιο ενός Λιβανέζου πολύ γνωστού αρχιτέκτονα διεθνώς ότι «Η Κύπρος παραμένει στην πολεοδόμηση του 1950».
07/05/2017
Η τελευταία προειδοποίηση - Διαβατήρια & Βίζες
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν για τα αξιόλογα κτίρια τα οποία ανεγείρονται και/ή βρίσκονται υπό ανέγερση ιδιαίτερα στην Λεμεσό. Από την τελευταία μας πληροφόρηση υπάρχουν στην αγορά τώρα γύρω στα 200 διαμερίσματα προς διάθεση, πλέον εκείνα που προγραμματίζονται να ανεγερθούν στο άμεσο μέλλον.
30/04/2017
Μεμονωμένη Κατοικία & Διαβουλεύσεις
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Η διαφοροποίηση των κανονισμών της μεμονωμένης κατοικίας άρχισε επί εποχής της κας Μαύρου (τότε Υπουργός Εσωτερικών) χωρίς καμία διαβούλευση εκ μέρους του Υπουργείου με έντονες απόψεις του τότε Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου που είναι πολεοδόμος στο επάγγελμα.
23/04/2017
Επεκτάσεις & Ιδιωτικότητα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Το πρόσφατο μέτρο που δίδει την δυνατότητα επέκτασης σε αδειούχες οικιστικές μονάδες για επέκταση κατά 20% του αδειούχου εμβαδού (με μέγιστο τα 60 τ.μ.) είναι ένα καλό μέτρο, διότι καλύπτει τις διάφορες παράνομες επεκτάσεις και έτσι επιτρέπει μετά την έκδοση τίτλων. Το μέτρο αυτό έχει πολλά υπέρ του και ήλθε να καλύψει το κενό της Πολεοδομικής Αμνηστίας που, δυστυχώς, απέτυχε και λόγω του χρηματικού «προστίμου», αλλά το κυριότερο λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας (που ζητούσε την εξ’ αρχής έκδοση άδειας).
16/04/2017

Disclaimer/Copyright/Privacy | Site Map| | Links Directory | Cyprus Villages

Copyright © 2014 Antonis Loizou & Associates Ltd. All rights reserved.
For questions or comments please contact us at  webmaster@aloizou.com.cy
Development by Pansophic Software