Press Centre > Ελληνικά Αρθρα

Press Centre
- Articles
- News & Exhibitions
- Questions & Answers
- Ελληνικά Αρθα
- Publications

Real Estate Tools

- Currency Calculator
- Mortgage Calculator
- Metric Converter

Information

- Cyprus Info
- Property F.A.Q
- Real Estate Tips
- Links Directory
Μεγάλη απώλεια η αποχώρηση Χάσικου
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Η πρόσφατη παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών κατά την άποψη μας θα πρέπει να χαρακτηρισθεί ως Μεγάλη Ζημιά στον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην αρχή δεν είμασταν σίγουροι κατά πόσο ο κ. Χάσικος ήταν το κατάλληλο άτομο για το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά οι ενέργειες και τα έργα του μας έπεισαν ότι είχαμε λάθος.
14/05/2017
Επεκτάσεις & Ιδιωτικότητα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Το πρόσφατο μέτρο που δίδει την δυνατότητα επέκτασης σε αδειούχες οικιστικές μονάδες για επέκταση κατά 20% του αδειούχου εμβαδού (με μέγιστο τα 60 τ.μ.) είναι ένα καλό μέτρο, διότι καλύπτει τις διάφορες παράνομες επεκτάσεις και έτσι επιτρέπει μετά την έκδοση τίτλων. Το μέτρο αυτό έχει πολλά υπέρ του και ήλθε να καλύψει το κενό της Πολεοδομικής Αμνηστίας που, δυστυχώς, απέτυχε και λόγω του χρηματικού «προστίμου», αλλά το κυριότερο λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας (που ζητούσε την εξ’ αρχής έκδοση άδειας).
16/04/2017
Λάθος Προσέγγιση - Κυβερνητικά Γραφεία
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Με την συζήτηση που υπάρχει τώρα στην Βουλή για τις ενοικιάσεις Κυβερνητικών Γραφείων, σας υποβάλλουμε την άποψη μας. ΄Ισως η πιο κάτω πρόταση να ξαφνιάσει αρκετούς, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης προς όφελος των Κυβερνητικών ταμείων. Επί προηγούμενης Κυβέρνησης η όλη φιλοσοφία ήταν να ανεγείρονται Κυβερνητικά γραφεία παρά να ενοικιάζονται διότι θεωρείτο ότι οι ενοικιάσεις ήταν “πεταγμένα χρήματα” με τα σημερινά ενοίκια να ανέρχονται σε €23 εκ./χρόνο.
09/04/2017
Αναπαλαίωση του Κέντρου της Πάφου
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Επισκεφθήκαμε το εμπορικό κέντρο της Πάφου για να διαπιστώσουμε οι ίδιοι την πρόοδο και την ποιότητα των εργασιών. Φαίνεται ότι από πλευράς Δήμου και Κράτους έγινε ένα τεράστιο έργο με πολλή αγάπη και με σημασία στην εκτέλεση (κατά την περιοδεία μας κάποια φρούτα από τα πρόσφατα φυτεμένα δένδρα έπεφταν κάτω στον δρόμο και παρευρισκόμενος εργάτης/επιστάτης τα μάζευε για να τα πετάξει στους καλάθους στην οδό Μακαρίου. Αυτό από την μια σημαίνει ότι εμπεδώθηκε ακόμη και στους εργάτες η αγάπη για το έργο και από την άλλη όμως η έλλειψη καλάθων άχρηστων, σύνηθες φαινόμενο, από τις παραλίες μέχρι και τους αυτοκινητόδρομους δυστυχώς).
02/04/2017
Μια νέα πορεία καταστροφής;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Είναι δεδομένη η κάποια ανάκαμψη της οικοδομικής βιομηχανίας και ακόμη να παρατηρείται και αύξηση των τιμών σε ορισμένες περιοχές και είδη ακινήτων. Άνκαι η ανάκαμψη βρίσκεται σε αρχικά στάδια, εντούτοις είναι προσεκτή από την αυξητική ζήτηση. Η ανάκαμψη δεν είναι όμως γενική και παρατηρείται κυρίως στις πόλεις, όσο και στο παραλιακό μέτωπο αυτών.
26/03/2017
Αποδώσεις από Ακίνητα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Οι αποδόσεις από τα Κυπριακά ακίνητα ήταν πάντοτε σε χαμηλά επίπεδα. Η απόδοση ενός ακινήτου αναφέρεται στο επίπεδο του ενοικίου σε σχέση με την τρέχουσα αξία. ΄Ετσι εάν ένα διαμέρισμα έχει τρέχουσα αξία €100.000 και το συνολικό χρονιαίο ενοίκιο είναι €5.000, η απόδοση εκφράζεται ως 5%.
19/03/2017
Ενοικιαζόμενες Κατοικίες & Φοροδιαφυγή
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Μια και που είμαστε στην περίοδο της φοροδιαφυγής/αποφυγής, στον δικό μας τομέα υπάρχει μια τεράστια «τρύπα» στην οποία τόσο οι τοπικές αρχές όσο και τo ΤΕΠ δεν την έχουν αγγίξει. Εκείνο τον τομέα των ενοικιάσεων ακινήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ενοικιάσεις για διακοπές από επιμέρους ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα τις ενοικιάσεις από ξένους (ενώ υπάρχει αυξητική τάση για παρόμοιες ενοικιάσεις και από ντόπιους).
12/03/2017
Ποιος θα μας εξηγήσει επιτέλους; - Δημόσια ή Ιδιωτική Πισίνα;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Υπάρχει μια τεράστια σύγχυση στην κατάταξη μιας πισίνας κατά πόσο αυτή είναι ιδιωτική ή Δημόσια. Κάπου υπάρχει αναφορά (δεν την βρήκαμε) που υποβάλλει ότι εάν η πισίνα εξυπηρετεί πέραν των 10 μονάδων, αυτή θα πρέπει να θεωρείται ως Δημόσια. Και εδώ αρχίζει η σύγχυση, διότι Δημόσια πισίνα σημαίνει, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, δωμάτιο πρώτων βοηθειών, μπάνια, ερμάρια κλπ και όλα εις διπλούν (ανδρών/γυναικών).
05/03/2017
Χρόνος για δημιουργία επενδυτικών ταμείων Κύπρου;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Υπάρχουν αρκετά δεδομένα που τείνουν να καταδεικνύουν ότι ήλθε ο χρόνος προβληματισμού για την δημιουργία επενδυτικών ταμείων σε ακίνητα στην Κύπρο και τούτο λόγω του ότι: Οι τιμές έχουν φθάσει στον πάτο (εκτός από γεωργικά κτήματα) και δεν θα αναμένεται ουσιώδης μείωση στο άμεσο μέλλον. Οι χρηματοδότες προσφέρουν ακίνητα είτε υπό μορφή εκποίησης είτε ως swap deals σε χαμηλές τιμές συνοδευόμενες με χρηματοδότηση.
26/02/2017
Ενθάρρυνση της Επανάστασης;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Δεν γνωρίζουμε εάν οι Δήμοι της επαρχίας Αμμοχώστου έλαβαν υπόψη τις παροτρύνσεις μας του περασμένου μήνα που κατά την δική μας υπόδειξη είναι οι πιο αδικημένοι Δήμοι στον τομέα της ανάπτυξης. Υποδείξαμε στους Δήμους αυτούς ότι δεν μας είναι κατανοητό πως οι άλλες πόλεις να τους επιτρέπονται ψηλοί συντελεστές δόμησης, με τα διάφορα κίνητρα και άλλες παραχωρήσεις, με συντελεστές δόμησης και πέραν των 400% και απεριόριστο ύψος και η περιοχή αυτή της Αμμοχώστου, η οποία έχει και τον πιο ψηλό αριθμό τουριστών να κυμαίνεται ο Σ.Δ. στο 20% για κατοικίες και 40% για ξενοδοχεία (και μάλιστα με μειωτική πορεία στα ποσοστά ανά αναθεώρηση).
19/02/2017

Disclaimer/Copyright/Privacy | Site Map| | Links Directory | Cyprus Villages

Copyright © 2014 Antonis Loizou & Associates Ltd. All rights reserved.
For questions or comments please contact us at  webmaster@aloizou.com.cy
Development by Pansophic Software