Press Centre > Ελληνικά Αρθρα

Press Centre
- Articles
- News & Exhibitions
- Questions & Answers
- Ελληνικά Αρθα
- Publications

Real Estate Tools

- Currency Calculator
- Mortgage Calculator
- Metric Converter

Information

- Cyprus Info
- Property F.A.Q
- Real Estate Tips
- Links Directory
Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου - Απόψεις
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν οι Δημότες του Παραλιμνίου για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το υπό δημιουργία τοπικό σχέδιο του Δήμου. Δεν παρευρεθήκαμε διότι δεν θεωρούμαστε Δημότες άνκαι πιστεύουμε ότι δεν θα είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα να είμαστε εκεί - Λάθος μας εκ των υστέρων. Ως Γραφείο έχουμε διαχειριστεί την ανέγερση την ανέγερση 6 ξενοδοχείων και περίπου 100 κατοικιών στο Παραλίμνι και έτσι γνωρίζουμε καλά την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της από το 1980.
16/10/2017
“Ρωσικό Κόμμα” - Λόγος Ανησυχίας;
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Δυστυχώς ο ξένος τύπος και τα Μ.Μ.Ε. δεν παρατήρησαν αυτή την εξέλιξη με θετικό μάτι. Για αρκετά Ευρωπαϊκά Κράτη, ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει τερματιστεί και Κράτη όπως η Γερμανία, Πολωνία, Βαλτικές χώρες, νοιώθουν, μια εχθρότητα εναντίον των Ρώσων.
09/10/2017
Αναπτύξεις & Δένδρα
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Μας κάνει εντύπωση πως τα διάφορα σχέδια ανάπτυξης διαφοροποιούνται μετά από απαιτήσεις διαφόρων ομάδων πίεσης. Για να ετοιμαστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης, παρουσιάζονται μελέτες κατασκευής, περιβάλλοντος, ασφάλειας κλπ και ίσως να χρειαστεί και 2-3 χρόνια η ετοιμασία τους.
01/10/2017
Διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς - Ξυπνήστε!!
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Η επικεφαλίδα αυτού του άρθρου μας είναι ηχηρή και στόχο έχει την αφύπνιση των κατοίκων της περιοχής για τα περίεργα δρώμενα που αποβαίνουν εις βάρος των κατοίκων. Ξυπνήστε λοιπόν κάτοικοι του διαμερίσματος της Πόλης, οργανωθείτε και προβάλετε τις θέσεις σας με τεκμηρίωση με δική σας ομάδα συμβούλων και αναλάβετε μια εκστρατεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, διαφορετικά θα παραμείνετε «πάνω στα γαϊδούρια» δυστυχώς
24/09/2017
CIPA & Πραγματικότητες
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Ο οργανισμός προώθησης ξένων επενδύσεων κάνει καλή δουλειά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Είναι αξιοπρόσεκτες οι συνεχείς προσπάθειες του προέδρου κ. Αγκαστινιώτη και της νέας Διευθύντριας του Οργανισμού (της οποίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία).
17/09/2017
Που κατέληξαν τα €4.0 δις;
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Βασιζόμενοι πάνω στις ανακοινώσεις του Κράτους, το μέτρο για τις βίζες/διαβατήρια συνεισέφερε στην Κυπριακή οικονομία γύρω στα €4.0 δις. σε μια περίοδο γύρω στα 3 χρόνια. Το μέτρο αυτό το εισήγαγε επί της Κυβέρνησης Τάσου Παπαδόπουλου, η οποία όμως λόγω της ανθούσας οικονομίας την περίοδο εκείνη δεν το προώθησε σε προσεκτό βαθμό, μετά με την Κυβέρνηση Χριστόφια το μέτρο είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί και με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να έχει επεκταθεί και να «εκμοντερνιστεί» ανάλογα με τις απαιτήσεις των ξένων αγοραστών.
10/09/2017
Κομπίνες υπό εξέλιξη στην Αγορά Ακινήτων;
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Είναι γνωστό ότι για την εξασφάλιση της βίζας μόνιμης παραμονής χρειάζεται η αγορά μιας οικιστικής μονάδας αξίας ως ελάχιστη €300.000 και για το διαβατήριο ελάχιστη αξία κατοικίας €500.000 (πλέον Φ.Π.Α.). Πληροφορούμαστε όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κτηματομεσίτες, μεσάζοντες, επιχειρηματίες ανάπτυξης και άλλοι, πληροφορούν προτιθέμενους αιτητές ότι δεν έχει σχέση το ποσό της αγοράς, αλλά πόσο αξίζει το ακίνητο. Έτσι σε πρόσφατη μας ενημέρωση από πελάτη μας στην Λάρνακα, κτηματομεσίτης τον πληροφόρησε ότι παρόλο που το διαμέρισμα που θα αγόραζε είναι €170.000 (συμφωνημένη τιμή) θα μπορούσε να εξασφαλίσει βίζα, διότι η αξία του διαμερίσματος είναι τουλάχιστον €300.000!!
03/09/2017
Παράδειγμα από Ελλάδα;
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Ο τουρισμός μας πάει καλά με εισοδήματα για την Κυπριακή οικονομία πέραν των €3.0 δις. τον χρόνο. Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε και τα περίεργα των υπερχρεώσεων, μη έκδοσης αποδείξεων, χαμηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και άλλα διάφορα, τα οποία είτε παρατηρούμε αυτοπροσώπως/είτε από καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς οι καταγγελίες είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα από ξένους, διότι ποιος θέλει να εμπλακεί σε τέτοια διαδικασία που ίσως να καταλήξει και στα δικαστήρια και ακόμη εάν δεν αποδειχθεί η υπόθεση, ο καταγγέλλων να βρεθεί και αντιμέτωπος με δυσφήμιση από τον καταγγελλόμενο; Έτσι το 99% των δικαιολογημένων παρατηρήσεων δεν αναφέρονται.
31/08/2017
Πανεπιστήμια & Αγορά Ακινήτων
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Είναι προσεκτό πως τα διάφορα πανεπιστήμια επηρεάζουν στην άμεση περιοχή τους και τις τιμές/ζήτηση/απόδοση των ακινήτων. Όπως εξελίσσονται τα πανεπιστήμια αυτά με τις χιλιάδες φοιτητές, δημιουργούν από μόνα τους μια συνοικιακή αγορά κυρίως για ενοικίαση διαμερισμάτων (1-2 υπνοδωματίων) επιπλέον για εμπορικές χρήσεις όπως καφέ, εστιατόρια χαμηλού κόστους, μικρο-καταστήματα που εξυπηρετούν τους φοιτητές/καθηγητές και άλλους
20/08/2017
Αγορές / Ενοικιάσεις & Ασάφειες
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Παρόλο που ως Γραφείο ηλικίας 36 ετών στην ελεύθερη αγορά ακινήτων και εκεί που πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε τα πλείστα «κόλπα» της αγοράς, εντούτοις φαίνεται ότι ακόμη έχουμε δρόμο να μάθουμε. Αξίζει τον κόπο να σας γνωστοποιήσουμε κάποιες δικές μας εμπειρίες για δική σας πληροφόρηση που κυρίως άπτονται στα διάφορα κόλπα/κομπίνες που διάφοροι αγοραστές/ ενοικιαστές σοφίζονται.
13/08/2017

Disclaimer/Copyright/Privacy | Site Map| | Links Directory | Cyprus Villages

Copyright © 2014 Antonis Loizou & Associates Ltd. All rights reserved.
For questions or comments please contact us at  webmaster@aloizou.com.cy
Development by Pansophic Software