Press Centre > Ελληνικά Αρθρα

Press Centre
- Articles
- News & Exhibitions
- Questions & Answers
- Ελληνικά Αρθα
- Publications

Real Estate Tools

- Currency Calculator
- Mortgage Calculator
- Metric Converter

Information

- Cyprus Info
- Property F.A.Q
- Real Estate Tips
- Links Directory
Φορολογίες - Τα Μυστικά της Μασονίας;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Στις διάφορες φορολογίες που μας επιβάλλουν οι Δήμοι και άλλες Aρχές, διερωτόμαστε πως καταλήγουν στον συγκεκριμένο ποσό του φόρου. Τι μεθοδολογία χρησιμοποιούν, ποια τα δεδομένα κλπ. Και το περίεργο είναι ότι όταν ρωτήσει ο φορολογούμενος πως κατέληξε ο Δήμος π.χ. στο ποσό αυτό, καμία απάντηση.
24/12/2017
Να ανησυχήσουμε;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Όπως περνά ο καιρός έτσι και οι πιέσεις από την Ε.Ε. και άλλους αυξάνονται. Στο στάδιο αυτό τα διαβατήρια/βίζες έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και η Κυβέρνηση δηλώνει ότι μέχρι σήμερα παραχωρήθηκαν 1.700 διαβατήρια, αλλά εάν προσθέσουμε και την οικογένεια και εκείνους με τις βίζες (κυρίως Κινέζους) ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τους 40.000 Ρωσόφωνους, τους 30.000 Κινέζους (όχι όλοι μόνιμοι κάτοικοι) και τους 60.000 Βρετανούς. Από την άλλη ο πληθυσμός της Κύπρου παραμένει στάσιμος, οι κάτοικοι μεγαλώνουν και ζουν περισσότερα χρόνια, βάζοντας πίεση στα ταμεία σύνταξης του μέλλοντος.
17/12/2017
Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια & Δυνατότητες Αντιμετώπισης
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Είμαστε της άποψης ότι οποιεσδήποτε ιδέες υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί το θέμα, πρώτιστη έγνοια μας θα πρέπει να είναι η στήριξη των τραπεζών, για να μην ξαναπάθουμε το Bail In του 2013. Επειδή έχουμε κάποια ανάμιξη στο θέμα (Μ.Ε.Δ.), διερωτόμαστε πως μπορούμε όλοι εμείς να βοηθήσουμε με στόχο την επίλυση ή την απάμβλυνση του προβλήματος
10/12/2017
Όποιος δεν έχει συντεχνία την έπαθε - Σύνδεσμος Κοινοχρήστων;
Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες
Εάν δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος «Κοινόχρηστων» είμαστε σίγουροι ότι θα έχει μέλη κάποιες χιλιάδες, διότι είναι χιλιάδες οι αγοραστές και ενοικιαστές που είναι εγκλωβισμένοι, που διέπονται από ένα νόμο ο οποίος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα ολόκληρα κτίρια να καταρρέουν από μη συντήρηση, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα μεταξύ των κατόχων και την ανάλογη μείωση της αξίας των μονάδων τους.
03/12/2017
Τόκοι και Αποδόσεις
Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες
Ο δανειστικός και καταθετικός τόκος πάντοτε συγκρινόταν και συσχετιζόταν με τις αποδόσεις από επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. Οι επενδυτές ακινήτων είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν μια απόδοση χαμηλότερη από τους καταθετικούς/ δανειστικούς τόκους, λόγω της ανατίμησης (αύξησης) των τιμών των ακινήτων. Όσο πιο γρήγορα αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων, τόσο πιο χαμηλή ήταν και η αποδεκτή απόδοση στα ακίνητα. Έτσι στις «καλές» εποχές των ετών 2002-2008 μια μέση απόδοση σε ενοίκιο της τάξης του 4%-5% ήταν πολύ ικανοποιητική, μια και που οι τιμές αυξάνονται κατά 10%(+)/έτος.
26/11/2017
Η πιο χαμηλή προσφορά;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Λόγω των ενστάσεων που είναι πλέον ρουτίνα σε προσφορές του Δημόσιου/ Ημιδημόσιου τομέα σχετικά με προσφορές υπηρεσιών, οι όροι ζήτησης προσφορών θέτουν ως όρο ότι «η ανάθεση θα βασίζεται πάνω στην πιο χαμηλή προσφορά».
19/11/2017
Άδειες εξπρές για ανάπτυξη;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε κάποια μέτρα για την μείωση του χρόνου αναμονής έκδοσης άδειας οικοδομής κλπ. Εκείνο που προτείνει είναι η ύπαρξη «ενός γραφείου» με υπεύθυνο χειρισμού (project manager) που θα τρέχει το θέμα και τους φακέλους, θα ενημερώνει συνεχώς τον αιτητή και γενικά να φροντίσει όπως η άδεια οικοδομής (εκτός προβληματικών υποθέσεων) εκδοθεί εντός περιόδου 12 μηνών τώρα, με στόχο 6 μήνες στο άμεσο μέλλον.
08/11/2017
Η Μακαρίου (Λευκωσία) θα επανέλθει;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Η άνθηση και η καταστροφή του πλέον εμπορικού δρόμου της πρωτεύουσας (λεωφόρος Μακαρίου) είναι γνωστή. Τα ενοίκια των €40/τ.μ. για τα καταστήματα του έτους 2010 πέρασαν μια συνεχή κατιούσα πορεία, με την λεωφόρο αυτή να αποτελείται από κενά καταστήματα (2012) και σιγά-σιγά (έτος 2016/2017) άρχισε να αναβιώνει σε κάποιο βαθμό, με ενοίκια γύρω στα €15/τ.μ. Παρόλες τις προσπάθειες του Δήμου με διάφορα μέτρα και εκδηλώσεις, δεν πέτυχαν σε ψηλό βαθμό και φαίνεται να χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει.
01/11/2017
Διαβατήρια & Άλλα Μέτρα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Η αγορά ακινήτων πολύ σπάνια αναγνωρίζεται ως μια βιομηχανία που είναι η δεύτερη πιο μεγάλη για την Κύπρο, μετά τον τουρισμό. Το θέμα των διαβατηρίων/βίζων κλπ, μας προβλημάτισε προ καιρού και αρθρογραφήσαμε επί του θέματος, ότι η αγορά άρχισε να εμφανίζει σημάδια συμπεριφοράς εκτός ελέγχου, μη αποκλειόμενης και μιας νέας φούσκας για αυτού του είδους τα ακίνητα και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Λεμεσός, όπου η τεράστια πλειοψηφία των έργων αυτών απευθύνεται σε ξένους, ενώ υπάρχουν δεκάδες νέες μονάδες στο στάδιο εξασφάλισης άδειας και εκτέλεσης, με νέα έργα να ανακοινώνονται σχεδόν επί μηνιαίας βάσης.
24/10/2017
Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου - Απόψεις
Αντώνης Λοΐζου, FIRCS
Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν οι Δημότες του Παραλιμνίου για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το υπό δημιουργία τοπικό σχέδιο του Δήμου. Δεν παρευρεθήκαμε διότι δεν θεωρούμαστε Δημότες άνκαι πιστεύουμε ότι δεν θα είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα να είμαστε εκεί - Λάθος μας εκ των υστέρων. Ως Γραφείο έχουμε διαχειριστεί την ανέγερση την ανέγερση 6 ξενοδοχείων και περίπου 100 κατοικιών στο Παραλίμνι και έτσι γνωρίζουμε καλά την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της από το 1980.
16/10/2017

Disclaimer/Copyright/Privacy | Site Map| | Links Directory | Cyprus Villages

Copyright © 2014 Antonis Loizou & Associates Ltd. All rights reserved.
For questions or comments please contact us at  webmaster@aloizou.com.cy
Development by Pansophic Software