Ποιός Κυβερνά την Κύπρο – Μέρος Β’

Aug 19, 2020

Το προηγούμενο μας άρθρο «Ποιος Κυβερνά την Κύπρο» είναι από τα άρθρα μας που φαίνεται να έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού σε μεγάλο βαθμό. Λάβαμε παροτρύνσεις να συνεχίσουμε επί του θέματος, αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτή η στήλη δεν είναι πολιτικού περιεχομένου, αλλά άπτεται μόνο της αγοράς ακινήτων και τα κακώς ή καλώς της έχοντα.

Εκείνο το επιπρόσθετο έναυσμα που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και το Β’ σκέλος του άρθρου «Ποιος Κυβερνά την Κύπρο» είναι και η πρόσκληση από τον κ. Χάρη Γεωργιάδη του ΔΗΣΥ, να υποβάλουμε εισηγήσεις για καλύτερη διακυβέρνηση της Κύπρου στο κόμμα αυτό, ανεξάρτητα εάν οι αναφορές προέρχονται από μέλη του ή όχι. Με βάση αυτή την πρόσκληση και χωρίς να είμαστε μέλη του ΔΗΣΗ, τοποθετούμαστε κατά καιρούς σε διάφορα θέματα, ενώ η πρόσφατη αναφορά του Γενικού Ελεγκτή ότι ο ίδιος περιμένει απαντήσεις από τις Αρχές από το έτος 2016 σε διάφορα ερωτήματα του, έστω προς ενίσχυση της θέσης μας στην όλη σαθρή κατάσταση.

Αποστέλλουμε λοιπόν στον κ. Γεωργιάδη διάφορα θέματα που άπτονται της αγοράς ακινήτων που είναι σχετικά με την πρόσκληση του, ως επίσης υπενθυμίζουμε και τον κ. Γενικό Ελεγκτή για εξόφθαλμη παρανομία στον Πρωταρά, καταγγελία που του απεστάλη στις 22/10/2018 χωρίς απάντηση όμως εκ μέρους του (ως επίσης και από άλλες Αρχές).

Αποστέλλουμε από καιρού εις καιρό επιστολές στα πολιτικά κόμματα για να φέρουμε εις γνώση των κακώς εχόντων της οικοδομικής βιομηχανίας, αλλά το μόνο κόμμα που ανταποκρίνεται είναι το ΑΚΕΛ, με ένα «ευχαριστώ θα το μελετήσουμε» και μετά σιωπή. Τα υπόλοιπα καμία απάντηση.

Ποιος κυβερνά λοιπόν την Κύπρο; Εκτός ασφαλώς από τους εγκληματίες της Μαφίας που έχουν εισχωρήσει σε επαγγελματικές δραστηριότητες ίδε έλεγχο αλκοολούχων ποτών, εμφιαλωμένου νερού, ίδε αναφορές Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνος, γραφεία ταξί και άλλους, έχουμε και τους μαφιόζους του λευκού κολλάρου που κυρίως αποτελούνται από Δημάρχους και τοπικές Αρχές για τους οποίους (τελευταίους) αναφερθήκαμε στο άρθρο μας Α’.

Αφήνοντας αυτή την Μαφία του λευκού κολλάρου προς στιγμή και επειδή οι Αρχές δεν λαμβάνουν μέτρα, η Μαφία αυτή εξελίσσεται σε βαθμό πρόκλησης ασυδοσίας, ενώ στο τέλος οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες καταφεύγουν σε παράνομα μέτρα οι ίδιοι, όπως η πρόσληψη μπράβων (που ασφαλώς και δεν υποστηρίζουμε), η οποία αφ’ εαυτού είναι παράνομη.

Ας έλθουμε λοιπόν στον Δήμο Παραλιμνίου όπου (κατ’ εκείνο) του παραχωρήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο παραλιακή χαλίτικη γη για την κατασκευή ενός κιόσκι για να πουλά εφημερίδες και αναψυκτικά. Αμφισβητήσαμε αυτήν την παραχώρηση από το Υπουργικό Συμβούλιο και απευθυνθήκαμε σε αυτό για διευκρινίσεις και μας απάντησε να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Εσωτερικών (υπάρχει και επιστολή μέσω δικηγόρου) και αναμένουμε (θα επανέλθουμε στην επιστολή αυτή όταν την λάβουμε – εάν). Το κιόσκι αυτό των αναψυκτικών και εφημερίδων μετατράπηκε σε “grill bar” διαφημιζόμενο με ταμπέλες και μάλιστα ανακοινώσεις ότι είναι πλήρως αδειούχο και λειτουργεί νόμιμα (ψεύδος) και τώρα σε beach disco.

• Η οικοδομή αυτή/ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο (εκτός από την αμφισβήτηση μας για την παραχώρηση χαλίτικης γης από το Υπουργικό Συμβούλιο) χωρίς προσφορές (υποβάλαμε προσφορά εκ μέρους πελατών μας χωρίς απάντηση).
• Ο Έπαρχος Αμμοχώστου μας δήλωσε ότι αδυνατεί να επέμβει διότι δεν είναι η αρμόδια Αρχή, αλλά απευθύνθηκε στον Δήμο χωρίς ανταπόκριση.
• Το Υφυπουργείο Τουρισμού μας δήλωσε ότι το snack bar λειτουργεί χωρίς άδεια.
• Ως grill bar δεν υπάρχουν αποχωρητήρια, ούτε χώροι στάθμευσης και αμφισβητούμε πως έγινε η σύνδεση με ηλεκτρισμό, μια και που η ΑΗΚ για να ενώσει υποστατικό με ρεύμα χρειάζεται άδεια οικοδομής.
• Δεν υπάρχει υγειονομικός έλεγχος μια και που αυτό εμπίπτει στην εξουσία του Δήμου – εκείνος δηλαδή που παρέχει κάλυψη.
• Παρόμοιο παραλιακό κιόσκι (τώρα εστιατόριο) βρίσκεται στην ΜΑΑΔ και λειτουργεί για χρόνια.
• Εμπορευματοκιβώτια (7 στον αριθμό) επί της παραλίας Πρωταρά μετατράπηκαν σε κατοικίες και έχουν ταμπέλες ενοικιάζεται χωρίς αποχετευτικό και νερό/ρεύμα (και όμως υπάρχουν!!).
• Απευθυνθήκαμε στην Αστυνομία Αμμοχώστου ότι επρόκειτο να εκτελεστεί εκδήλωση “disco night” σε ένα παράνομο υποστατικό με διαφήμιση στο Facebook με φωτογραφίες κλπ. Μας απάντησαν ότι «άστο πρώτα να γίνει και μετά». Δηλαδή; Άστο έγκλημα να γίνει γνωρίζοντας τους εγκληματίες και εμείς «θα το δούμε μετά». Σας θυμίζει μήπως το Nava Club; Η στάση αυτή όμως δεν υιοθετήθηκε από το Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου που απέστειλε αστυνομία της ΜΑΑΔ και κατάγγειλαν τον οργανωτή (ενώ ο ενοικιαστής βάσει κάποιας πληροφόρησης εγκατέλειψε το υποστατικό).
Ναι μεν βάλαμε στην φυλακή 2 δημάρχους και άλλους τοπικούς άρχοντες, αλλά υπάρχουν και άλλοι και ελπίζουμε ότι θα τους ακολουθήσουν στην φιλοξενία των κεντρικών φυλακών .

Επανερχόμαστε τώρα στο θέμα των πολιτικών και ψήφων. Πως θα κυνηγήσει π.χ. το ΔΗΣΥ τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, όταν ο ίδιος εξελέγη κατά πλειοψηφία από τον δικό του υποψήφιο;

Κοιν. κ. Χάρη Γεωργιάδη

ENQUIRY

info@aloizou.com.cy

View Wishlist

(+357) 7778 7771