Κουτσομπολιά στην θάλασσα & Πληροφόρηση

Aug 26, 2020

Δεν θα σας εκπλήξουμε να σας πληροφορήσουμε ότι από τους καλύτερους χώρους για κουτσομπολιά και συζητήσεις (σοβαρές και μη) διεξάγονται στην θάλασσα κατά την διάρκεια ομαδικής κολύμβησης. Σας παραθέτουμε μια θαλάσσια «πληροφόρηση» των τελευταίων 21 ημερών.

• Παρευρισκόμενοι πλησίον «παρέας κολύμβησης» μάθαμε για δύο πολύ καλά εστιατόρια, ένα στο Παραλίμνι και ένα στον Δήμο Σωτήρας. Μάθαμε για το πλήρες μενού, τιμές και ότι αυτή την περίοδο χρειάζεται κράτηση τουλάχιστον 7 ημερών, ενώ γνωστό ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα στον 6ο όροφο προσφέρει τα καλύτερα χάμπουργκερ, αλλά χρειάζονται 10 ημέρες προκράτησης!!

• Μάθαμε επίσης ότι κατάστημα τροφίμων και ποτών στην Περνέρα προσφέρει αλκοολούχα ποτά σε πολύ χαμηλές τιμές (κατά την πληροφόρηση μας «οι καλύτερες στην Κύπρο») και όπως διαπιστώσαμε οι ίδιοι την επομένη με ομολογουμένως πολύ χαμηλές τιμές (π.χ. ένα μπουκάλι μοσχοφίλερο πωλείται στην τιμή των €7.50 στην Λευκωσία, ενώ στο υπό συζήτηση είναι μόνο €5.5!!). Παρομοίως, άλλα ξένα κρασιά, ενώ για ένα εξαιρετικό Γαλλικό κρασί που στην Λευκωσία πωλείται προς €28, στο κατάστημα αυτό το αγοράσαμε προς €24 ως δώρο.

• Σε κατάστημα πώλησης ρεάτων εισαγωγής (boutique meats), μας έκανε εντύπωση η ποιότητα των προϊόντων του και η βοήθεια του ενός ιδιοκτήτη πως να τα μαγειρέψουμε (πλήρης εξυπηρέτηση), αλλά ετοιμαστείτε να έχετε ένα γερό πορτοφόλι, από steak τύπου angus και άλλες ακριβές λιχουδιές για εκλεκτούς.

• Μάθαμε ότι κακώς το Κράτος επιχορηγεί επιχειρήσεις όταν έχουν μειωμένο κύκλο εργασιών (τζίρο) κατά 25% και αντί αυτού έπρεπε να ήταν μείωση των κερδών κατά το ίδιο ποσοστό. Δηλαδή, ο “επιχειρηματίας” ομιλητής, εξηγούσε στην παρέα του γιατί το Κράτος να επιχορηγεί επιχειρήσεις που είχαν π.χ. κέρδος €3.0 εκ. το 2019 και τώρα €2.0 εκ. Μας φάνηκε λογικό (κάτι που εισηγηθήκαμε και εμείς στην σελίδα αυτή) και με την μείωση του εισοδήματος να συγκρίνεται κατά την ίδια περίοδο βάσει ελεγμένων λογαριασμών.

• Ομάδα λουόμενων εκπαιδευτικών συζητούσε πως να αυξήσουν τις απαιτήσεις τους από το Κράτος «και να προβάλουμε την συνέχιση της εξ’ αποστάσεως μάθησης/μας συμφέρει».

• Άλλος ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση και ίσως σε μια σύρραξη Ελλάδας/ Τουρκίας που θα επηρεάσει την Κύπρο, συζητούσε να επενδύσει στην Ελλάδα «μιας και ότι συμβεί οι Τούρκοι δεν θα καταβάλουν την Αθήνα»(!!), ενώ η Κύπρος είναι επίφοβη».

• Άλλη ομάδα συζητώντας το άρθρο μας για επενδύσεις σε ακίνητα, μας έψεξε ότι η αναμενόμενη απόδοση από διαμερίσματα που υποβάλαμε είναι ψηλή και αυτοί θα δέχονταν και απόδοση κάτω από το 2%, μια και που οι τράπεζες τώρα χρεώνουν αρνητικό τόκο στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόδοση επί των καταθέσεων τους αλλά χρέωση.

• Μάθαμε για τα τελευταία στο ΔΗΚΟ με την αποχώρηση ομάδας στελεχών, ενώ παρευρισκόμενος ομιλητής αριστερών πεποιθήσεων κάκισε το Κράτος ότι «δεν δίνει αρκετά στον κόσμο». Εδώ φαίνεται ότι άναψε η συζήτηση και αποχωρήσαμε διακριτικά σε κάποια απόσταση. Παρομοίως κουτσομπολιά για τους διάφορους υπουργούς (κυρίως αρνητικά για τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών) και εύσημα για τους νεότερους υφυπουργούς. Μάθαμε ότι νέος υπουργός διορίστηκε λόγω της σχέσης του με ένα καναλάρχη!! Με όλες τις λεπτομέρειες για την οικογενειακή ζωή, παιδιά, «άχρηστους» συζύγους του εν λόγω υπουργού κλπ.

• Γενικό αρνητικό σχόλιο είναι οι «επιδειξιομανείς» του jet-ski, ski και ταχύπλοων που φουρτουνιάζουν την θάλασσα περνώντας αμέσως μετά από τις σημαδούρες, αν και ο ένας «διαμαρτυρόμενος» καμάρωνε την κόρη του που έκανε σκι και ζήτησε από τον οδηγό να είναι κοντά για να την βλέπει!!

• Ρωσικές επενδύσεις – Μάθαμε ότι οι φίλοι μας οι Ρώσοι θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα της διπλής φορολογίας «γιατί δεν τους συμφέρει να μας χάσουν, αφού επένδυσαν στους πύργους και ξενοδοχεία και άρα θα ζημιώσουν και οι ίδιοι» – ίδε λογική!!!

• Αγγλόφωνος τουρίστας σχολίαζε πόσο ακριβό είναι το εμφιαλωμένο νερό και εξήγησε ότι υπάρχει εμφιαλωμένο νερό της φουντάνας (δεν το ξέραμε).

• Παρέα που (πιστεύουμε) έχει κόρες της παντρειάς, διαμαρτυρόταν ότι ντύνονται (οι κόρες) προκλητικά, για να προσθέσουν ότι «τι να κάνουν και αυτές αφού έλειψαν οι άνδρες με τους μισούς αρσενικούς να παντρεύονται ξένες, άλλοι είναι μαμμόθρεφτοι (με παραδείγματα και ονόματα) και άλλοι είναι τοιούτοι». Ούτε συζήτηση για παντρειά τους με ξένους.

• Η κολυμβητική παρέα της Κυριακής είχε θέμα συζήτησης τα κοινόχρηστα και η συζήτηση εστιάστηκε στο κατά πόσο η οροφή της πολυκατοικίας που χρειάζεται συντήρηση ήταν η υποχρέωση του ρετιρέ και/ή όλων των υπολοίπων.

• Έντονος προβληματισμός μεταξύ οικογένειας για τα πανεπιστημιακά δικαιώματα της Βρετανίας. Από €9.000/χρόνο τώρα αυξάνονται σε €30.000/ χρόνο, διαφορά κατά την συζήτηση ±€80.000 στα 4 χρόνια. Παρέμβαση τρίτων για άλλες χώρες (τονίστηκε η Δανία με Αγγλόφωνα πανεπιστήμια) και τα Κυπριακά τοπικά – η δεύτερη επιλογή απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση).

• Ο «ευτραφής» της παρέας ανακοίνωσε στον φίλο του μια δίαιτα «αδυνατίστε τρώγοντας» όπου δεν τρως τίποτε για 16 συνεχόμενες ώρες και μετά τρως ό,τι θες σε καλή ποσότητα. Μας άρεσε η «δίαιτα» αυτή και θα την δοκιμάσουμε!

• Κτηματομεσίτης με την παρέα του, εξηγούσε στους υπόλοιπους ότι όταν αγοράσεις κατοικία που αναφέρεται στον τίτλο, έστω και εάν δεν έχει αξία η οικοδομή, δεν επιβάλλεται το 19% ΦΠΑ. Πρόσθεσε όμως ότι εάν επιβληθεί ΦΠΑ δεν υπάρχουν μεταβιβαστικά (έστω ±5%) έστω και εάν αυτό λαμβάνεται υπόψη πάλι συμφέρει. Δίδαγμα μην κατεδαφίζετε παλιές οικοδομές/ κατοικίες όταν προτίθεστε να πωλήσετε το οικόπεδο σας.

• Ισραηλινός επισκέπτης με παρέα Ελληνοκυπρίων, τους ανέφερε ότι «είστε τυχεροί που δεν έχετε φασαρίες και νοιώθουμε ασφαλείς, προσθέτοντας ότι εσείς δεν έχετε τον Bibi (μάθαμε εκ των υστέρων ότι έτσι αποκαλούν οι φίλοι του τον Νετανιάχου).
Κ.λπ.

Αυτά και άλλα είναι τα κουτσομπολιά που μάθαμε κατά τις θαλασσινές μας διακοπές και να έχετε υπόψη σας όταν συζητάτε θέματα κατά την κολύμβηση σας, υπάρχουν περίεργα αυτιά που σας ακούν.

Ένα καλοκαιρινό μας άρθρο μεταξύ σοβαρού και αστείου και που ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην χαλάρωσή σας.

Καλές διακοπές.

ENQUIRY

info@aloizou.com.cy

View Wishlist

(+357) 7778 7771